Jaunumi

No šā gada 5. līdz 9. septembrim Cēsīs norisināsies pirmais Eiropas Kosmosa Aģentūras (EKA) apmācību kurss Latvijā “Radara un optisko satelītu datu apstrāde un pielietojumi”. Interesenti aicināti pieteikties līdz 21. jūnijam.

Kosmoss


EKA optiskais satelīts Sentinel-2. Attēls: EKA

Piecu dienu kurss sniegs līdz šim nebijušu iespēju Latvijā – apgūt jaunāko EKA satelītu (Sentinel-1 un Sentinel-2) datu apstrādes tehnikas un pielietojumus. Kursu vadīs pasaules līmeņa pasniedzēju komanda un attālās izpētes eksperti no Šveices, Itālijas, Vācijas un Beļģijas. EKA kursa organizēšanu Latvijā uzticējusi Vides risinājumu institūtam (VRI).

Kursam aicināti pieteikties pētnieki, maģistrantūras un doktorantūras studenti, kā arī speciālisti, kuri ikdienas darbā izmanto zemes novērošanas tehnoloģijas un/ vai datus. Dalība kursā ir bez maksas. Mācību materiālu, kafijas paužu un kultūras pasākumu izmaksas sedz organizatori.

Pieteikties iespējams, sūtot CV un motivācijas vēstuli angļu valodā uz e-pasta adresi guna.datava@videsinstituts.lv. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Pieteikumus izvērtēs EKA speciālisti un lektori, un 30 labāko pieteikumu autoriem būs iespēja apmeklēt mācības.

Papildu informācija par kursa programmu un pieteikšanos pieejama šeit