Jaunumi

JBS“Latvijas Gada balvas sportā 2017” noslēguma ceremonijā 21. decembra vakarā tika paziņots arī konkursa “Gada sporta skolotājs 2017” uzvarētājs. Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā konkursā izcilākā sporta skolotāja titulu šogad izcīnījusi Valmieras sākumskolas sporta skolotāja Signe Lūsiņa.

Signe Lūsiņa ir daudzpusīga un pieredzes bagāta sporta skolotāja, kas Valmieras sākumskolā strādā jau 19 gadus. Sports un fiziskās aktivitātes ir skolotājas sirdslieta. Ar savu redzējumu un domāšanas oriģinalitāti viņa spēj iedvesmot gan skolēnus un kolēģus, gan arī bērnu vecākus – tā par Signi saka viņas kolēģi Valmieras sākumskolā. Skolotāju raksturo apbrīnojama ideju daudzveidība – sporta nodarbības tiek vadītas pat uz ledus, katra minūte stundā tiek rūpīgi pārdomāta. Nozīmīgs ir Valmieras sākumskolas skolotājas ieguldījums skolas un visas pilsētas sporta tradīciju izveidē un izkopšanā, ar lielu aizrautību tiek organizētas dažādas ārpusstundu un ārpusskolas aktivitātes gan skolēniem, gan viņu vecākiem. S.Lūsiņa ir arī vairāku metodisko materiālu autore.

"Gada sporta skolotāja tituls man ir negaidīts pārsteigums, jo konkurence bija spēcīga – ikviens no mums, konkursa balvas nominantiem, bija pelnījis iegūt šo balvu. Taču sasniegtais nav arī nejaušība – esmu ieguldījusi lielu darbu daudzu gadu garumā, lai manis vadītās sporta stundas būtu interesantas un vērtīgas ikvienam skolēnam. Dalība konkursā ir ieguvums arī man – redzot, kā sporta stundas vada citi sporta skolotāji, guvu labas idejas, lai turpinātu pilnveidot savu darbu arī turpmāk. Aicinu sporta skolotājus visā Latvijā būt aktīviem un pieteikties "Gada sporta skolotāja" balvai nākamgad," uzsver S.Lūsiņa.

IZM rīkotajā konkursā "Gada sporta skolotājs 2017" dalībniekus tika aicinātas pieteikt Latvijas novadu un pilsētu izglītības pārvaldes, vispārējās un profesionālās izglītības iestādes, pirmo reizi konkursā skolotāji varēja pieteikties arī paši. Konkursa vērtēšanas komisijā šogad darbojās gan IZM pārstāvji, gan pieredzes bagāti sporta pedagogi, sportisti un nozares speciālisti, tostarp Latvijas Sporta akadēmijas pedagoģijas doktorants Deniss Čerkovskis, sporta raidījuma "HatTrick" producents un žurnālists Dīvs Reiznieks, taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" un Latvijas skolu čempionāta taku skriešanā organizētājs Rimants Liepiņš un citi.

Konkursa mērķis ir popularizēt sporta skolotāja nozīmi veselīgas un fiziski aktīvas jaunās paaudzes izglītošanas procesā, kā arī celt profesijas prestižu plašākas sabiedrības acīs. Labs sporta skolotājs spēj motivēt savus skolniekus būt fiziski aktīviem un veidot pozitīvu attieksmi pret fiziskām aktivitātēm arī turpmākajai dzīvei, tāpēc būtiski ir novērtēt sporta skolotāju darbu.

Foto: Juris Bērziņš-Soms