Jaunumi
Izsludināts Latvijas-Baltkrievijas pētniecības projektu konkurss

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina zinātniekus līdz 5. maijam pieteikties Latvijas-Baltkrievijas kopīgas sadarbības programmas 2020. gada pētniecības projektu konkursam. Konkurss veicina un attīsta sadarbību starp Latviju un Baltkrieviju zinātnes un tehnoloģiju jomā, atbalstot zinātniski pētniecisko projektu īstenošanu.

Iesniedzamajā projektā jāpiedalās abu valstu pārstāvjiem, par kuriem var būt zinātniskās institūcijas vai uzņēmumi. Projekta īstenošanu plānots uzsākt 2021. gada janvārī. Projekta īstenošanas ilgums nepārsniedz divus kalendāros gadus, un finansējums projekta Latvijas partnerim nepārsniedz 40 000 EUR divos gados un 20 000 EUR katrā projekta izpildes gadā.

Projektam jāatbilst kādai no šādām prioritārajām pētījumu jomām:

enerģija un energoefektivitāte;jaunie materiāli;informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un mākslīgais intelekts;bioloģiskā daudzveidība un klimata pārmaiņas;veselība;ilgtspējīga reģionālā attīstība un aprites ekonomika.

Pieteikšanās informācija

Izglītības un zinātnes ministrijas un Baltkrievijas Republikas Valsts zinātnes un tehnoloģiju komitejas kopīgas zinātniskās pētniecības un zinātniski tehniskās programmas 2020. gada konkursa mērķis ir veicināt un attīstīt sadarbību zinātnes un tehnoloģiju jomā starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku, atbalstot zinātniski pētniecisko projektu īstenošanu.