IKT projekta koordinatore
Sarunu festivālā „Lampa” Izglītības un zinātnes ministrija rosina diskusijas par izglītības pieejamību un zinātni

Tradicionāli sarunu festivālā „Lampa” dažāda mēroga diskusijām par izglītību ir atvēlēts daudz sarunu stundu un minūšu, un šī gada festivāls nav izņēmums. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kā rīkotājs šogad piedalās divos pasākumos, tomēr kopā ar padotības iestāžu aktivitātēm pasākumu klāsts ir daudz plašāks.

2020. gada 3. septembrī plkst. 11.30 – 12.30 notiks diskusija „Dodiet man atbalsta punktu un es pacelšu Zemeslodi!” par zinātnes ietekmes svirām mūsdienās, ko rīko IZM Augstākās izglītības un zinātnes departaments. Diskusija notiks Splendid Palace studijā un tās laikā tiks aktualizēti jautājumi par to, ko sabiedrība iegūst no zinātnes, vai salīdzinoši neliels zinātnisks atklājums var radīt lielu ietekmi, kā veicināt pētījumu rezultātu ieviešanu pasaulē un citi. Diskusiju varēs vērot arī tiešraidē, vairāk informācijas šeit. 
2020. gada 4. septembrī plkst. 11.00 – 12.00 notiks Labklājības, Veselības un Izglītības un zinātnes ministrijas kopīga diskusija par cilvēku ar invaliditāti ceļu uz neatkarīgu un pilnvērtīgu dzīvi, izglītības un darba iespējām. Diskusija notiks Latvijas nacionālās bibliotēkas Izstāžu zāles studijā, kurā trīs nozaru ministri un psihiatrs runās par cilvēku ar invaliditāti ceļu uz neatkarīgu un pilnvērtīgu dzīvi, garīgās veselības aprūpi, izglītības un darba iespējām. Diskusijai tiešraidē varēs sekot šeit.

Arī IZM iestādes sarunu festivālā „Lampa” piedalās ar vairākām aktivitātēm, piemēram:

• 2. septembrī plkst. 16.00 – 17.00 - Diskusija "Pasaules elpa Latvijas augstskolās — kurp virzāmies?"

• 3. septembrī plkst. 16.00 – 17.00 - Diskusija "Starptautiskā pieredze profesionālajā izglītībā — izaicinājumi un ieguvumi"

• 4. septembrī plkst. 16.00 – 17.00 - Diskusija "Uzdrīkstēties, iesaistīties, sadarboties: cik atvērti esam mūsdienīgai izglītībai"

• 5. septembrī plkst. 11.00 – 12.00 - Diskusija "Izaugsme mūža garumā — ambīcija vai nepieciešamība?"

Aicinām sekot festivāla programmai un izvēlēties ne tikai zinātnes un izglītības jomas, bet arī citus interesējošus tematus diskusijām https://festivalslampa.lv/lv