Aicinām pievienoties otrajam "Steering Education: From Engagement to Empowerment" forumam!

Forumā ar iedvesmojošām uzrunām uzstāsies futūrists Gerds Leonhards (Gerd Leonhard, Šveice), nākotnes darba, nodarbinātības un organizāciju attīstības eksperte Hetere Makgovana (Heather McGowan, ASV), kā arī nākotnes scenāriju pētniece, publiciste Elīna Hiltunena (Elina Hiltunen, Somija).  Katrs no viņiem dalīsies ar savām atziņām par cilvēka zināšanu un prasmju potenciālu, organizāciju un tehnoloģiju pārmaiņām un mācīšanās kultūras attīstību sabiedrībā. Vīnzinis Raimonds Tomsons stāstīs par savu ceļu uz prestižo “The Best Sommelier of the World 2023” apbalvojumu, aicinot ieraudzīt disciplīnas, motivācijas un mērķa nozīmi.

Foruma laikā notiks divas praktiskas un piesātinātas paneļdiskusijas, kurās ieraudzīsim dažādus viedokļus un ieskatus par pārmaiņu īstenošanu un nepieciešamajiem instrumentiem, kādi ir valsts, organizāciju un ikviena rīcībā.
 

Mēs ticam, ka forums sniegs
  idejas un stratēģijas, kā sekmīgi vadīt cilvēkus pārmaiņu apstākļos, kā mainīt prasmju un zināšanu attīstības pieeju personīgi, organizācijās un sabiedrībā.   

Anda Čakša, izglītības un zinātnes ministre
Anita Muižniece  - Izglītības ministre

Moderators Elina Hiltunen 

Elina Hiltunen (Somija)

Futūriste, ieguvusi doktora grādu Biznesa administrēšanā Aalto universitātē un maģistra grādu Ķīmijas inženierijā Helsinku Tehnoloģiju universitātē. Forbes ir ierindojis viņu kā vienu no 50 vadošajām futūristēm pasaulē. Viņa ir pieredzējusi lektore, kas Somijā un ārzemēs lasījusi simtiem lekciju par dažādām nākotnes tēmām. Šobrīd viņa arī studē Nacionālajā aizsardzības universitātē Somijā un gatavo savu otro promocijas darbu par nākotnes scenārijiem aizsardzības organizācijās.

Galvenie runātāji

Gerd Leonhard (Switzerland) - Futurist and a Humanist

Gerd Leonhard (Šveice)

Futurologs un humānists, viens no vadošajiem pasaules līmeņa lektoriem, piecu grāmatu, tostarp "Technology vs. Humanity", autors un filmu veidotājs. Viņš ir Londonas Karaliskās mākslas biedrības (Royal Society for the Arts) biedrs un The Futures Agency vadītājs Cīrihē, Šveicē. Gerda vērtības ir cilvēki, planēta, mērķis un labklājība. Pirms pandēmijas viņš ir uzstājies uz konferenču skatuvēm visā pasaulē un sadarbojies ar tādiem uzņēmumiem kā Microsoft, Audi, Lego, Mastercard, DELL Technologies, UBS, Electronic Arts, Eiropas Komisija un daudziem citiem Fortune 500 uzņēmumiem, valdībām un nevalstiskajām organizācijām. Viņa pārsteidzošās prezentācijas un apņemšanās sasniegt digitālo izcilību ir ļāvusi viņam kļūt par pasaulē vadošo virtuālo lektoru un prezentētāju tām organizācijām, kuras vēlas ne tikai izdzīvot, bet arī attīstīties, neraugoties uz Covid-19 vīrusa izraisīto krīzi un tās sekām.

Heather E. McGowan (ASV)

Futūriste, nākotnes nodarbinātības un organizāciju attīstības eksperte, pētniece un autore Heather E. McGowan ir viena no vadošajām ceturtās industriālās revolūcijas balsīm. McGowan piemīt dziļa jautājuma jēgas izpratne un spēja redzēt to, ko citi nevar saskatīt nākotnes nodarbinātības jautājumos, tai skaitā daudzveidībā, vienlīdzībā un iekļaušanā, pilnvarošanā, iesaistīšanā un kultūrā. Heather iedrošina un dod ieskatu nākotnes plāniem. Viņa pārveido cilvēku un organizāciju domāšanas veidu ar vēstījumu par to, ka nepieciešams pievērst uzmanību mūžizglītībai nevis tikai vienreizējām mācībām, lai iegūtu darbu.

Raimonds Tomsons (Latvija)

Šogad ieguva labākā vīnziņa titulu pasaulē prestižajā konkursā Francijā. Patlaban ieņem galvenā vīnziņa amatu Barents Wine Collectors, ir Latvijas Vīnziņu asociācijas biedrs un valdes loceklis, piedalās “Latvijas gada vīns” vērtēšanā, kā arī vada uzņēmumu Raimonds Tomsons Wine Consulting.

Raimonds ir trīskārtējs Latvijas un Baltijas vīnziņu čempions un savas akadēmiskās zināšanas papildinājis Austrijas Vīna akadēmijā, studējot prestižo WSET diploma sertifikāciju.

Dalīšanās savā pieredzē gan ar vīna entuziastiem, gan ar profesionāļiem Raimondam sagādā patiesu prieku, un viņš cer, ka var katram atklāt ko jaunu, nebijušu un nesajustu. "Vīns ietver sevī zināšanas, savstarpēju cieņu, baudu un spilgtas emocijas – un šīs ir lietas, ko vēlos nodot arī jums!"