ES fondi
Jelgavas Tehnikuma topošās sporta zāles sienā iemūrēts vēstījums nākamajām paaudzēm

Ceturtdien, 2019. gada 5. decembrī, Jelgavas tehnikumā tika svinēti spāru svētki un iemūrēta laika grāmata ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Jaunbūve top ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu*.

Šobrīd jau ir izbūvēti jaunās sporta zāles ēkas pamati, nepieciešamās inženierkomunikācijas, kā arī uzbūvēta ēka, kurā atradīsies inventāra noliktavas, ģērbtuves un dušas. Tāpat  ir sācies darbs pie pašas sporta zāles metāla karkasa montāžas.

Jaunās sporta zāles būvniecība ir daļa no projektā plānotajiem darbiem, kuru mērķis ir Jelgavas Tehnikuma modernizēšana. Projekta ietvaros tiks uzlabota arī materiāli tehniskā bāze prioritāro izglītības programmu “Datorsistēmas”, “Programmēšana” un “Autotransports” īstenošanai, tādējādi sekmējot mācību vides atbilstību tautsaimniecības nozaru attīstībai un uzlabojot profesionālās izglītības pieejamību.

Projekta kopējās izmaksas – 2,4 miljoni eiro, ERAF finansējums – 2 miljoni eiro.

ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas periodā ir piešķirtas būtiskas investīcijas profesionālās izglītības iestāžu modernizācijai- mācību aprīkojuma un infrastruktūras uzlabošanai. Kopumā  finansējums piešķirts aprīkojuma un iekārtu iegādei 17 prioritāro izglītības tematisko jomu vai programmu grupās, mācību un koplietošanas telpu un āra laukumu infrastruktūras modernizēšanai vai jaunu izveidei, metodiskā centra funkciju stiprināšanai, dabaszinātņu (fizika, ķīmija, bioloģija) un matemātikas kabinetu iekārtošanai un jaunu izveidei, IKT ieviešanai un ergonomiskas mācību vides izveidei. Projekta noslēgumā paredzēts, ka 70-80% profesionālās izglītības iestāžu būs pilnībā modernizētas.

*Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.3. specifiskā atbalsta mērķis "Palielināt modernizēto profesionālās izglītības iestāžu skaitu".