Jaunumi

Jauno izglītojošo TV kanālu “Tava klase” pirmajā darbības dienā līdz plkst. 14.00 skatījušies cilvēki no kopumā 50 pasaules valstīm, liecina vietnes www.tavaklase.lv nodrošinātāja “Telia Latvija” veiktā “Google Analytics” datu analīze.

Papildus Latvijai TV kanālu skatījušies cilvēki Igaunijā, Vācijā, Apvienotajā Karalistē, Beļģijā, Krievijā, ASV, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā un citviet pasaulē.

Vietnei “www.tavaklase.lv”, kurā var noskatīties TV kanālu tiešraides arī atkārtojumos, kā arī mācību stundu video arhīvu, šodien līdz plkst.14.00 bijis vairāk nekā 50 000 unikālo apmeklētāju, kas liecina par lielu auditorijas interesi. Plānots, ka provizoriskie dati par to, cik skatītāju bijis virszemes TV kanālos “ReTV” un “Sportacentrs.com”, varētu tikt apkopoti līdz 7.aprīļa vakaram.

“Paldies visiem pedagogiem, skolēniem, vecākiem, kuri šodien atrada iespēju un laiku skatīties TV stundas. Esam saņēmuši gan uzmundrinošus vārdus un sadarbības piedāvājumus, gan arī daudz priekšlikumu satura un formāta pilnveidošanai, kurus iespēju robežās izmantosim stundu veidošanā,” saka izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Ieklausoties skolotāju aicinājumā, sākot ar trešdienu, 9.aprīli, vietnē www.tavaklase.lv būs pieejama ne tikai programma (mācību priekšmetu saraksts), bet arī nodarbību tēma un nepieciešamie resursi. Vietnē, nospiežot uz attiecīgās mācību stundas, būs redzams pedagoga sagatavotais satura apraksts, nodarbībai nepieciešamie mācību līdzekļi un cita veida informācija. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina skolotājus izmantot šo materiālu, plānojot mācību darbu, mērķtiecīgi ar projekta “Tava klase” skolotāju palīdzību virzot skolēnus uz apgūstamā satura izpratni. Tādā veidā skolotāji iegūs laiku atgriezeniskās saites nodrošināšanai un individuālām konsultācijām.

“Tava klase” satura veidošanā iesaistīti vairāk nekā 70 skolotāju no visas Latvijas. Palīdzību skolotājiem projekta ietvaros ir snieguši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, dziedātāji un mākslinieki.

Projektu īsteno IZM sadarbībā ar iniciatīvas grupu “Vecāki par labāku izglītību”, nodrošinot oriģināla mācību satura izveidi un tā pārraidīšanu bezmaksas televīzijas platformās “ReTV” un “Sportacentrs.com TV”. Projekta tehnoloģiskie partneri ir “Telia Latvija” un “Veset’’, kas nodrošina TV kanālu izspēles pakalpojumus, kā arī apraidi internetā, platformā “tavaklase.lv”.