Jaunumi

no one cares 795980 unsplashIzglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina zinātniekus piedalīties Kopējās programmēšanas iniciatīvas „Lauksaimniecība, pārtikas nodrošinājums un klimata pārmaiņas” konkursā par tēmu “Ilgtspējīga un izturīgāka lauksaimniecība pārtikas un ne-pārtikas sistēmām” (Sustainable and Resilient agriculture for food and non-food systems). Konkursa mērķis ir veicināt zinātnieku sadarbību Eiropas pētniecības telpā, sekmējot inovatīvu risinājumu radīšanu.

Latviju šajā konkursā pārstāv IZM, sniedzot 300 000 eiro finansiālo atbalstu Latvijas dalībniekiem – zinātnisko institūciju reģistrā esošās zinātniskajām institūcijas, kas atbilst pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizācijas statusam. Atbalstu varēs saņemt tikai ar saimniecisko darbību nesaistītie projekti.

Pētniecības konkurss notiek divās kārtās (pirms-pieteikumu kārta un pilno pieteikumu kārta). Projekta pirms-pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 19. marta plkst.13.00 (pēc Latvijas laika). Konkursa nosacījumi.