Studentiem
attēls

 

Eiropas jaunatnes dialogs

Izglītības un zinātnes ministrija turpina Latvijas jauniešu aptauju 2020, kurā izzina jauniešu viedokli par tādām tēmām kā līdzdalība, Eiropas Savienības iespējas, nepieciešamais atbalsts attīstībai. Aptaujas gaitā gūtie rezultāti sniegs būtisku ieguldījumu jaunatnes politikas plānošanas un izstrādes procesā.
Piedalīties aptaujā dialogs.jaunatneslietas.lv līdz 30. septembrim iespējams gan individuāli, gan veidojot grupu sesijas. Aptaujas sākumā dalībnieki var izvēlēties vienu no trim tēmām. Tēmā “Iesaiste” ir iekļauti jautājumi par jauniešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, jautājumi par jauniešu informētību par Eiropas Savienību (ES) un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ir apkopoti tēmā “Saikne ar ES”, savukārt tēmā “Atbalsts” iespējams atbildēt uz jautājumiem par nepieciešamo atbalstu jauniešu attīstībai.
Aptauja ir daļa no Eiropas Jaunatnes dialoga, kura ietvaros Eiropas un Latvijas jauniešiem ir iespēja iesaistīties dialogā ar politikas veidotājiem un lēmumu pieņēmējiem, sniedzot savu ieguldījumu politikas veidošanā. Eiropas Jaunatnes dialoga mērķis ir panākt pozitīvas pārmaiņas jaunatnes politikā vietējā, reģionālā, valsts un Eiropas līmenī.
Ja rodas jautājumi, aicinām rakstīt uz jaunatneslietas@izm.gov.lv.
Aptauja notiek Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā un Eiropas Savienības neformālās izglītības programmas Erasmus+ finansētā projekta “ES Jaunatnes dialoga īstenošana Latvijā” ietvaros. Projektu līdzfinansē Eiropas Komisija.