ES fondi

Valdība 2019. gada 26. novembrī apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīkojuma projektu par Ministru kabineta diplomu un naudas balvu piešķiršanu prestižā pasaules mēroga jauno profesionāļu meistarības konkursa WorldSkills 2019 laureātiem un viņu profesionālo prasmju pilnveidotājiem.

Apbalvojumus saņems 3 SkillsLatvia komandas jaunieši, kuru sniegums konkursā tika novērtēts ar izcilības medaļām, kā arī 4 komandas eksperti par jauniešu sagatavošanu konkursam. Kopējais naudas balvu fonds ir 4 200 eiro.

WorldSkills ir pasaules mēroga profesionālās meistarības konkurss jauniešiem, kas notiek katru otro gadu kādā no pasaules valstīm un kurā dalībnieki salīdzina savas profesionālās prasmes ar citu valstu jauniešiem. Latvijas komandas jaunie profesionāļi konkursā WorldSkills 2019, kurš no 22. līdz 27. augustam norisinājās Kazaņā (Krievijā), izcīnīja izcilības medaļas ēdienu gatavošanas, restorāna pakalpojumu un skatlogu noformēšanas prasmju konkursos.

Kopvērtējumā Latvija 63 valstu konkurencē uzrādīja 23. labāko komandas rezultātu.  SkillsLatvia komandas 7 konkursanti 4 dienas saspringtos konkurences apstākļos veica sarežģītus pasaules līmeņa uzdevumus 7 prasmju konkursos. Kopskaitā konkursā piedalījās vairāk nekā 1300 jauno profesionāļu no visas pasaules, kuri par medaļām sacentās 56 profesijās.

Vairāk par Latvijas komandas sniegumu konkursā WorldSkills 2019 var atrast Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas sadaļā WorldSkills 2019.

Latvijas dalību konkursā WorldSkills 2019 nodrošina VIAA, īstenojot projektu “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”, kuru finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.