Projektu aktualitātes

Atzīmējot 8. martu - Starptautisko sieviešu solidaritātes dienu, Eiropas Savienības pieaugušo izglītības platforma EPALE publicējusi interesantāko tīmekļa resursu kopumu, kas veltīti sieviešu izglītībai un dzimumu līdztiesības jautājumiem Eiropā.
Apkopoti statistikas dati un gadījumu izpētes saistībā ar darba un ģimenes dzīves savienošanu, sieviešu izglītību un nodarbinātību, kā arī detalizēti vērtēta īpašā situācija migrantu kopienās.
Salīdzinot ar vīriešiem, sievietes Eiropā joprojām saņem vidēji par 16% zemāku atalgojumu, kas nozīmē: ik reizi, kad vīrietis nopelna 1 eiro, sieviete par to pašu darbu saņem tikai 84 centus. Tai pat laikā 60% no visiem ES iedzīvotājiem ar augstskolas izglītību ir tieši sievietes, un statistika liecina, ka sievietes daudz aktīvāk mācās un papildina zināšanas arī pēc augstskolas beigšanas -- visa mūža garumā.
Ja vēlaties uzzināt vairāk par sieviešu izglītību un nodarbinātību Eiropas Savienībā, apmeklējiet EPALE mājas lapu šeit [ārējā saite], un meklējiet tiešsaistes infografiku šeit [ārējā saite].
EPALE ir starptautiska, pieaugušo izglītībai veltīta informācijas platforma 24 Eiropas valstu valodās, ar integrētu tiešsaistes Google tulkotāja pakalpojumu. Šobrīd Izglītības un zinātnes ministrijas Erasmus+ projekta “EPALE – nacionālā atbalsta sistēma” ietvaros tiek veidota EPALE sadaļa arī latviešu valodā.