Projektu aktualitātes

Pieaugušo izglītības platforma EPALE šogad viesosies sarunu festivālā LAMPA, piedaloties vairākās Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstītās diskusijās. Piektdien, 28. jūnijā, visi interesenti aicināti uz divām aizraujošām sarunām.

Plkst.14.00 “Dzīve 50+” teltī, skatuves zonā “Uzzibsnī”, notiks saruna “Vai jāgrib mainīties līdzi pasaulei?”. Diskusijas dalībnieki – brīvprātīgā darba veicēja Inese Buliņa, psihoterapeits Māris Siliņš, Gulbenes novada bibliotēkas direktore Antra Sprudzāne un žurnāla “Mājas Viesis” galvenā redaktore Dace Terzena – runās par to, kā saglabāt savu iekšējo kodolu laikā, kad vārdus “mācīšanās mūža garumā”, “dinamisks dzīves veids” un “digitālās prasmes” mēdzam lietot arī kā modes žargonu, neiedziļinoties saturā. Mēs zinām, ka ātri noveco ne tikai iegūtās zināšanas, bet arī veids, kā cilvēki strādā, sazinās, pavada brīvo laiku un ceļo. Vai jauno “noteikumu” ignorēšana 50+ vecumā ir drosme vai kapitulācija, un kā nekļūdīties, izvēloties savu rīcības modeli?

Plkst. 20.00 Valsts mājas teltī, skatuves zonā “Apgaismo”, notiks saruna “Vakara šovs ar mācēnu: kā jāmācās, kad esi jau pieaudzis?”. Kopā ar improvizācijas aktieriem un ekspertiem diskutēsim - kas un kā būtu jāmācās, lai pieaudzis cilvēks nepaliktu bez darba, ienākumiem un gandarījuma par dzīvi. Kādu prasmju trūkums visvairāk traucē rast profesionālu piepildījumu, un kuri priekšstati par mācīšanos mūža garumā ir jau novecojuši un jāmaina. Diskusijas dalībnieki: Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, karjeras konsultante Daila Notte, Valsts izglītības attīstības aģentūras direktore Dita Traidās, tehnoloģiju uzņēmuma “Tilde” valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs un improvizācijas aktieri Sanda Dejus un Juris Kozlovskis.

Pieaugušo izglītības platformas EPALE atbalsta dienests Latvijā darbojas IZM Erasmus + projekta “EPALE Nacionālais atbalsta dienests” ietvaros.

Vairāk par sarunu festivāla “LAMPA” norisi divu dienu garumā.