Projektu aktualitātes
OECD EAG

Trešdien, 2020. gada 9. septembrī, pulksten 13.00 notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) “Education at a Glance 2020” Latvijas datu prezentācijas pasākums. Tā norisei aicinām sekot līdzi tiešsaistē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) YouTube kontā.

Pasākumā piedalīsies IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktore Rūta Gintaute-Marihina, OECD Izglītības un prasmju departamenta analītiķis Simons Normando (Simon Normandeau) un SIA “Civitta Latvija” eksperts Gatis Bolinskis.

Otrdien, 2020. gada 8. septembrī, OECD publicējusi ziņojumu “Education at a Glance 2020” par izglītības rādītājiem OECD valstīs un partnervalstīs. Pārskats sniedz visaptverošu informāciju par visām izglītības pakāpēm un veidiem, sākot no pirmsskolas izglītības līdz augstākajai izglītībai un pieaugušo izglītībai. Šogad pirmo reizi pārskats lielāku uzmanību pievērš profesionālajai izglītībai.

“Education at a Glance” ir pasaulē nozīmīgākais ziņojums par izglītības procesu kvalitāti OECD dalībvalstīs un partnervalstīs. Pārskats sniedz datus par izglītības sistēmu struktūru, finansēm un sniegumu. Ziņojuma informācija ir būtiska nacionālās izglītības sistēmas uzlabošanas darbā, pētniecībā, kā arī izglītības praktiķu darbā.
Latvijas dalība OECD ikgadējā izglītības pārskata sagatavošanā īstenota Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.6.1/16/I/001 “Dalība starptautiskos izglītības pētījumos” ietvaros.

ESF Sociālais fonds

 

Papildu informācijai

Aivis Majors, projekta komunikācijas koordinators,
Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departaments, 67047925, aivis.majors@izm.gov.lv