Jaunumi
Ēnu dienā, 12. februārī, gaidām skolēnus Izglītības un zinātnes ministrijā!

Kurā izglītības iestādē jāmācās, lai kļūtu par ministru? Kāda izglītība nepieciešama, lai varētu strādāt ministrijā? Šādus un līdzīgus jautājumus skolēni uzdod, viesojoties Izglītības un zinātnes ministrijā. Lieliska iespēja uzzināt atbildes ir - piedalīties karjeras izglītības programmā “Ēnu diena”. Tāpēc 12.februārī gaidīsim jūs ciemos!

Šogad Ēnu dienā skolēni varēs sekot līdzi izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas un valsts sekretāres Līgas Lejiņas darba gaitām, uzzināt, kā tiek veidota sporta, valsts valodas un jaunatnes politika un kāpēc tik nozīmīga loma valsts attīstībā ir zinātnei. Varbūt savu nākotni saisti ar personāla vadību, finansēm, informācijas un komunikācijas tehnoloģijām, sabiedriskajām attiecībām vai jurisprudenci? Nāc un iepazīsim kopīgi Tavu nākotnes profesiju, un, iespējams, Ēnu diena sniegs atbildes uz daudziem jautājumiem par karjeras izvēli.

Ēnu diena patiesi ir lieliska izdevība atnākt un pašam pārliecināties – ko dara ministrija, kuras pārziņā ir 5 nozīmīgas jomas – izglītība, zinātne, valsts valoda, sports un jaunatne. Kā aizrit ministra, departamentu vadītāju un daudzu citu darbinieku ikdiena, cik spraigs ir darba ritms un cik liela atbildība.

Pieteikties Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvātajām vakancēm “Ēnu dienai” iespējams šeit. Pirms pieteikšanās ēnotājam ir jāreģistrējas un jāatjauno savs profils. Piesakoties vakancei, Tev jāuzraksta īss, bet pārdomāts pamatojums, kādēļ vēlies ēnot konkrēto speciālistu.

Ēnotāji var pieteikties uz vakancēm no 24. līdz 27. janvārim, no 31.janvāra līdz 3.februārim, savukārt vēl 7. februārī būs iespējams pieteikties nejaušajam ēnotājam. Plašāka informācija par pieteikšanos.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Piesakies