Jaunumi
IZM uzsāk pakāpenisku atbalsta funkciju centralizāciju

Īstenojot centralizētu laboratorijas materiālu iepirkumu, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) šodien, 2020. gada 5. martā, ir izsludinājusi atklātu konkursu “Par laboratorijas materiālu iegādi Elektronisko iepirkumu sistēmas dalībniekiem”. Centralizējot iepirkumus un nodrošinot iespēju tajos piedalīties vairākiem pretendentiem, tiek efektīvāk veiktas valsts pārvaldes funkcijas un samazinātas administratīvās izmaksas.

Iepirkums tiek veikts par dažādiem laboratorijas materiāliem - stikla izstrādājumiem laboratorijas vajadzībām, laboratorijas, optiskajām un precīzijas ierīcēm un citiem materiāliem.

IZM centralizēto iepirkumu veic citu institūciju funkciju nodrošināšanai un faktiskie šo preču saņēmēji būs atvasinātas publiskas personas - Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs, Latvijas Organiskās sintēzes institūts, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūts, kā arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Zemkopības ministrija, Latvijas Universitāte, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior", Pārtikas un veterinārais dienests, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Valsts augu aizsardzības dienests.

Iepirkuma rezultātā tiks slēgta vispārīgā vienošanās uz 24 mēnešiem 500 000 eiro apjomā.

Atklātā konkursa dokumentācija.